BIM PÅ MINDRE TEGNESTUER

10. SEPTEMBER 2013 | 16:00

I den faglige debat har der primært været fokus på de store tegnestuer og de store BIM projekter. I BIM Aarhus synes vi, det kunne være inspirerende at få et indblik i hvordan dygtige arkitekter og konstruktører bruger BIM på den mindre tegnestue og det mindre projekt. Hvor enkelt kan det gøres og stadig være BIM. BIM Aarhus har fornøjelsen at præsentere to spændende indlægsholdere nemlig Arkitekt MAA Sara Asmussen, Tværsnit arkitekter, København samt Bygningskonstruktør Kenneth Højbjerg, Bjerg Arkitektur, Ålborg, der begge vil give hver deres bud på hvordan BIM kan effektivisere arbejdsflowet og processer, også på det mindre projekt samt give et bud på fremtidens BIM. 

Kenneth Højbjerg
Bygningskonstruktør | Bjerg Arkitektur

LinkedIn

Sara Asmussen
Arkitekt MAA | Tværsnit arkitekter
LinkedIn

Arkitekt MAA Sara Asmussen har arbejdet med BIM i en lang årrække, driver selvstændig arkitekt-virksomhed siden 2007 og rådgiver om BIM / IKT til en række virksomheder. Sara vil vise hvordan hun arbejder med BIM på et konkret projekt, så det skaber værdi og udnytter arbejdsmetodens mange muligheder. Sara vil give et bud på fremtids-perspektiverne som rulebased design samt brugen af databaser til beskrivelser.

Bygnings konstruktør Kenneth Højbjerg, BIM Manager hos Bjerg Arkitektur, en tegnestue, der har været en af pionererne til at udnytte BIM arbejdsmetoden. Kenneth vil belyse hvordan tegnestuen har implementeret og bruger BIM, så det primært giver værdi for tegnestuen, da BIM ikke har været et bygherrekrav på hovedparten af tegnestuens projekter. Kenneth vil vise BIM projekter, samt give et bud på fremtiden for en tegnestue, hvis primære bygherre ikke er staten, men mindre offentlige bygherre og private, med udgangspunkt i de nye IKT bekendtgørelser.