BIM ANLÆG

1. JUNI 2017 16:00 | KANTINEN ARKITEMA ARCHITECTS

Det var med stor fornøjelse at BIM Aarhus kunne præsentere tre repræsentanter fra den danske anlægsbranche, der  fortalte om deres hverdag i at anvende og implementere BIM/VDC på en række anlægsprojekter. De gav os alle et fint indblik i BIM indenfor anlægsbranchen og om hvorledes de ser den samlede fremtidige BIM/VDC udvikling i Danmark.

BIM/VDC i Danmark har i over 10 år været et synonym for en digital udvikling der foregår i den danske bygge branche og primært på de store sygehus- og prestigeprojekter.

De senere år er andre brancher i Danmark begyndt at implementere og anvende BIM/VDC på større projekter, hvor specielt anlægsbranchen har rykket markant på eksempelvis infrastruktur området. Det at andre store brancher i landet begynder at anvende BIM/VDC, kan muligvis have en påvirkning på, hvorledes byggebranchen tænker brugen af BIM/VDC til daglig og i den fremtidige udvikling af standarder og metoder. 

Oplægsholderne spændte over tre faggrupper med hvert deres daglige fokus og behov, og de gav deltagerne et indblik i de udfordringer og løsninger som man i anlægsbranchen arbejder med til daglig.

Thomas Lundsgaard 
BIM-Ansvarlig for Infrastruktur | Niras

Magnus Jacob Christensen  
Chief Specialist
Transport Infrastructure | 
COWI 

Rasmus Lyng Fuglsang 
Ingeniør | Vejdirektoratet

BIM ANLÆG var et meget vellykket netværksmøde på et højt fagligt niveau. De 3 oplægsholdere var skarpe og velforbredte, det var tydeligt, at de var BIM ansvarlige og havde store erfaring. 

Stor tak til de tre oplægsholdere, Thomas Lundsgaard, Magnus Jacob Christensen og Rasmus Lyng Fuglsang, der præsenterede tre meget spændende og inspirerende indlæg om BIM ANLÆG, perspektiveret fra henholdsvis rådgiver og bygherre. BIM ANLÆG er langt fremme og man kunne konstatere, at uanset om virkefeltet er byggeri eller anlæg, er mange af udfordringerne de samme. 

De 60 fremmødte blev alle meget klogere på tilgangen til BIM ANLÆG,  og BIM Aarhus vil helt sikkert gentage temaet på et senere tidspunkt, for at følge udviklingen. Det er netop diversiteten i BIM-emnerne, der skal sikre at BIM Aarhus netværksmøder altid er vedkommende, lærerige og vidensdelende. 

Husk du er altid velkommen til at sende forslag til emner til Bestyrelsen, vi er konstant på udkig efter emner og oplægholdere, der kan inspirere, overraske og gøre os klogere på BIM udviklingen.