GREEN BIM | BÆREDYGTIGT BYGGERI

05. FEBRUAR 2014 | 16:00

Green BIM er et spændende fagområde og BIM Aarhus har fornøjelsen at at kunne præsenterer to indlægs- holdere: Konsulent Bæredygtigt Byggeri UCN, Aalborg, Dorte Marie Frilund Grøn og Arkitekt MAA David Fink, schmidt hammer lassen architects. De vil give deres bud på emnet Green BIM, både generelt om bæredygtighed i byggeriet, men også om arbejdsmetoder til enkle simuleringer, der kan benyttes i de tidlige projektfaser.

Dorte Marie Frilund Grøn
Bygningskonstruktør | Konsulent Bæredygtigt Byggeri UCN

LinkedIn


Steffen Maagaard
Civilingeniør | Kompetencechef Energi og Indeklima | MOE Rådgivende Ingeniører
LinkedIn

Konsulent Bæredygtigt Byggeri UCN, Dorte Marie Frilund Grøn vil vidensdele om bæredygtighed i byggebranchen. Nøglen til bæredygtigt byggeri er faktisk meget lidt konkret og uhåndgribelig. Der findes utallige kriterier og muligheder for anskuelse, som kan ændre karakter fra det ene projekt til det andet alt afhængigt af konteksten. Dog findes der visse retningslinjer, der kan hjælpe én på den grønne vej.

HVORFOR bør vi tænke bæredygtigt, HVAD er bæredygtighed i byggeriet og HVORDAN kan bæredygtigt byggeri realiseres? Oplægget vil tage udgang i tidligere erfaringer som arkitektrådgiver og nuværende arbejde som projektkoordinator for UCN’s forsknings- og udviklingsprojekt og værdisættelse af bæredygtigt byggeri, med en vinkel på BIM.

Civilingeniør Steffen Maagaard, er til dagligt Kompetencechef indenfor Energi, Bæredygtighed og Indeklima hos MOE, og han arbejder med udviklingen af dette område i alle faser. Steffen vil fortælle om hvordan energiberegninger, efter dansk standard (Be10), kan udføres ved brug af BIM fra den helt tidlige fase og til endelig aflevering af byggeriet. Der er udviklet en proces for sådanne arbejder, hvor informationer fra modellen automatisk overføres til energiberegningsprogrammet samt en tilbageføring til BIM-projektet, hvor resultaterne anvendes i den videre projektering af ventilationanlægget.