OPEN BIM | PROJEKTER OG FORMATER

12. MARTS 2015 | 16:00

Open BIM | Projekter og Formater

BIM Aarhus har fornøjelsen at at præsentere 2 oplægsholder, nemlig Projektleder Henning B. Thomsen, Arkitema samt BIM Manager Nicklas Østergaard, NIRAS.

Udgangspunktet er Projektet Nytt Østfoldsykehus Norge, som af Building SMART International blev tildelt prisen som årets bedste Open BIM projekt. Projektgruppen består af Arkitema og AART fra Danmark og ELN fra Norge. Når vi i dag ser en udstrakt brug af komplekse BIM projekter, samt anvendelse af mange forskellige softwaresystemer, er det helt afgørende for udviklingen at understøtte brugen af Open BIM.
 

Henning B. Thomsen 
Projektleder Arkitema
 Architects


Nicklas Østergaard 
BIM Manager NIRAS

 


Projektleder Henning B. Thomsen præsenterer det 86.000 m2 store sygehusprojekt på Østfold Sygehus i Norge. Dette imponerede BIM projekt står færdig ultimo 2015 og bygherren Bygg og Eiendom i Helse Sør-Øst, har stillet ambitiøse BIM krav. Henning fortalte om de mange udfordringer, om målsætninger, produktion, processer, planlægning og BIM på byggepladsen.


BIM Manager Nicklas Østergaard, NIRAS fortalte om brug af åbne filformater, herunder IFC og BCF, formater som indgår i NIRAS strategi for et BIM samarbejde med Open Source værktøjer. BIM Collaboration format (BCF) er et åbent XML-format, der understøtter kommunikation og workflow i BIM processen.